Qofte me thjerrëza
Përbërësit:
- 400 gr thjerrëza
- 1 qepë e grirë
- 4 lgj galetë
- 2 lgj vaj ulliri
- Bimë aromatike
- Kripë, piper i zi, piper i kuq
- Vaj bimor për skuqje
Për salcën shoqëruese:
- 4 lgj kos
- 1 lgj majonezë
- Lëng limoni
- Bishta qepësh
- Spec i kuq pluhur
Përgatitja:
Ziejmë thjerrëzat në ujë me kripë, i kullojmë, i kalojmë në blender ku shtojmë qepën e grirë, bimët aromatike, galetën, kripën, piperin dhe pak vaj ulliri. Me masën e krijuar formojmë qoftet, të cilat i skuqim në vaj bimor. Në një tas vendosim kosin, majonezën, bishtat e qepëve, specin e kuq pluhur dhe pak lëng limoni, i përziejmë dhe i vendosim në frigorifer që masa të bëhet më kompakte. Me këtë salcë shoqërojmë qoftet me thjerrëza.