Qofte pa mish me bukë bajate dhe erëza
Përbërësit:
- 7-8 feta bukë
- 1 vezë
- 1 qepë
- 2 thelpinj hudhër
- 1 spec i kuq
- Bishta spinaqi
- Djathë kaçkavall
- Galetë
- Koncentrat
- Fara speci djegës
- Piper i kuq i ëmbël
- Majdanoz, nenexhik
- Kripë, piper i zi, rigon
Salca shoqëruese:
- 2 lgj majonezë
- 1 lgj mustardë
- 1 lgj mjaltë
- Lëng limoni
Përgatitja:
Vendosim në një tas të gjithë përbërësit e qofteve. E punojmë mirë brumin dhe e lemë në frigorifer të pushojë për rreth 30 minuta. Më pas realizojmë qofte rrumbullake të cilat i skuqim në vaj të nxehtë. Ndërkohë përgatisim një salcë me majonezë, mustardë, mjaltë, lëng limoni, kripë dhe piper.
Komento