Qofte pule në tavë me perime
Përbërësit:
Për qoftet:
- 500 gr mish pule
- 1 qepë
- 3 thelpinj hudhër
- 2 feta bukë
- 1 tufë majdanoz
- 1 ls spec i kuq
- 1 vezë
- Kripë, piper
- Nenexhik
Perimet në tavë:
- 2 patate
- 2 karrota
- 2 speca jeshil
- 1 fç bizele
- 1 fç salcë domate
- Kripë, piper
- Vaj për skuqje
Përgatitja:
Grijmë mishin e pulës dhe qepën, shtojmë bukën të njomur në ujë. I vendosim produktet në një tas qelqi, shtojmë vezën, kripën, piperin e zi, piperin e kuq, majdanozin dhe nenexhikun. E punojmë mirë brumin dhe realizojmë qofte të vogla rrumbullake, i pudrosim me pak miell dhe i skuqim lehtë në tigan.
Ndërkohë vendosim në një tavë patatet të prera në kubikë mesatarë, karrotat në rondele, specat dhe bizelet. I spërkasim perimet me kripë dhe piper dhe më pas shtojmë salcën e domates të holluar me pak ujë. Vendosim mbi perimet qoftet e pulës dhe e vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180 gradë Celsius.