Qull me pulë dhe arra
Përbërësit:
- 1 pulë e pjekur
- 250 gr arra të qëruara
- 3 lugë miell gruri
- 5 thelpinj hudhër
- Kripë, piper i zi
- Gjalpë i freskët
- Lëngu i pulës së zier
Përgatitja:
Ziejmë fillimisht pulën dhe më pas e pjekim për një kore të artë. Grijmë arrat dhe shtypim hudhrat me pak kripë në havan. Kaurdisim miellin me gjalpë derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë arrat e grira dhe i kaurdisim së bashku. Hedhim hudhrat dhe lëngun e nxehtë të pulës, pak e nga pak. E trazojmë vazhdimisht derisa të formohet një qull i dendur. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper. E shërbejmë me pulën e pjekur, duke shtuar gjalpë të tretur dhe pak piper të zi sipër.
Komente
