Reçel kajsie me fara chia
Përbërësit:
- 500 gr kajsi të pjekura
- 2-3 lugë gjelle mjaltë ose 80 gr sheqer
- 1 lugë çaji lëng limoni
- 2 lugë gjelle fara chia
- Pak vanilje ose kanellë për aromë
Përgatitja:
Kajsitë i lajmë, i qërojmë nëse duam (ose i lemë me lëkurë për më shumë fibër), i presim në copa të vogla. Vendosim kajsitë në një tenxhere të vogël me sheqerin ose mjaltin, lëngun e limonit dhe pak ujë (rreth 2 lugë). I ziejmë në zjarr të ulët për 10-15 minuta, duke i shtypur me lugë druri derisa të bëhen si pure. I heqim nga zjarri dhe shtojmë farat chia. I përziejmë mirë dhe i lëmë të pushojnë për 20 minuta që reçeli të trashet.
Komento
Komente
