Receta

Reçel me lëkurë shalqiri me gëlqere

7 Korrik, 11:08| Përditesimi: 7 Korrik, 11:12

  • Share

Reçel me lëkurë shalqiri me gëlqere

Përbërësit:

1 kg lëkurë shalqiri

1 kg sheqer

1 lugë gjelle lëng limoni

1 pako vanilje

1 lugë gjelle gëlqere ushqimore

3-4 litra ujë për tretjen e gëlqeres

Përgatitja:

 

Në një enë plastike apo qelqi, tresim 1 lugë gjelle gëlqere në rreth 3-4 litra ujë të ftohtë.

E lëmë të qëndrojë 30 minuta derisa uji të bëhet i turbullt dhe më pas i qartë..Pasi të jetë qartësuar, heqim me kujdes shtresën e pastër sipër (pa e trazuar fundin). Lëkurat e shalqirit i presim në kubikë ose forma sipas dëshirës. I zhytim në ujin me gëlqere për 2-3 orë, kjo i forcon dhe i jep shkëlqim.

Më pas i shpëlajmë shumë mirë, disa herë me ujë të rrjedhshëm, që të mos mbetet shije apo mbetje gëlqereje. Në një tenxhere, vendosim sheqerin dhe 1 gotë ujë për të formuar një shurup. Sapo të fillojë të trashet, shtojmë lëkurat e shalqirit, i lëmë të ziejnë për 20–30 minuta, derisa shurupi të jetë i trashë dhe lëkurat të jenë të kristalta. 5 minuta para fundit, shtojmë lëngun e limonit dhe vaniljen. E hedhim reçelin në kavanoza të sterilizuar sa është ende i ngrohtë. I mbyllim mirë dhe i ruajmë në vend të freskët ose në frigorifer.

 

Këshilla nga Albana: Për shije më të thellë, mund të shtosh 1–2 gozhdë karafili gjatë zierjes. Reçeli me gëlqere del më i qartë, me strukturë krokante dhe jetëgjatësi më të madhe.

I.M/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Nis aksioni për lirimin e hapësirave publike, si e vlerësoni?