Revani e pjekur me niseshte
Përbërësit:
- 3 gota niseshte
- 6 gota ujë
- 1 gotë sheqer
- 150 ml vaj ulliri
- 1 gotë lajthi
- Kanellë
Përgatitja:
Në zjarr mesatar vendosim një tenxhere, hedhim sheqerin me pak ujë sa të laget dhe e lëmë të karamelizohet, por jo shumë që mos na digjet. Në momentin që sheqeri merr ngjyrën e duhur, shtojmë një pjesë të ujit ku kemi tretur niseshtenë. Shtojmë lajthitë e grira, gjysmën e vajit dhe pak kanellë. E përziejmë shpejt e shpejt pa u ndalur derisa masa të trashet e të shkëputet nga tenxherja. Ulim zjarrin, hedhim pjesën e mbetur të vajit dhe e përziejmë përsëri derisa brumi ta thithë të gjithë vajin. E shtrojmë në tavë, nivelojmë sipërfaqen dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 250 gradë për 35-40 minuta.
Komente
