Revani me miell misri
Përbërësit:
200 gr gjalp
500 gr sheqer ( Teuta)
4 vezë
2 lëvozhga veze me
500 gr miell misri ( Dieta)
Përgatitja:
Shkrijmë pak gjalpin dhe e lëmë të ftohet pak, të jetë në gjendje të vakët kur të shtojmë sheqerin. E rrahim me lugë druri deri sa sheqeri të shkrijë dhe masa të marrë trajtën e një kremi të lidhur.
Shtojmë 1 vezë dhe vazhdojmë përzierjen deri sa veza të asimilohet mirë nga gjalpi dhe sheqeri kështu vazhdojmë dhe me vezët e tjera duke I shtuar njëra pas tjetrës me një hark kohor 3 minuta nga njëra tjetra.
Pasi të përpunojmë përzjrjen me vezët, shtojmë 2 gjysma lëvozhge veze me finjë I përziejmë mirë dhe më në fund shtojmë duar duar pak nga pak miellin e misrit duke vazhduar përzierjen me lugë druri.
Punojmë mirë brumin. Lyejmë një tavë me gjalp e pudrosim atë me miell. Shtojmë një tavë me gjalp e pudrosim atë me miell. Shtojmë në të brumin e revnisë e nivelojmë atë dhe e pjekim në furrën e parangrohur në temperaturë 170 gradë Celsius për 50 minuta.
Pasi të ftohet e servirim.