Receta

Rizoto me bizele dhe pançetë nga zonja Vjollca

25 Maj 2021, 10:36| Përditesimi: 25 Maj 2021, 10:37

  • Share

Rizoto me bizele dhe pançetë

Përbërësit:

320 gr oriz karnaroli ( carnaroli)

100 gr pancetë në feta

250 gr bizele

1 litër lëng perimesh

vaj dhe gjalp 

1/2 qepë të kuqe

kripë

Përgatitja:

Në një tigan të thellë ngrohim 1 lugë gjelle vaj ulliri presim pançetën në shirita dhe e skuqim deri sa pancetta të bëhet kërce dhe të marr ngjyrë të kuqërremtë. E largojmë nga tigani.

Në po atë yndyrë që skuqëm pançetën shtojmë qepën të grirë imët dhe e kaurdisim atë për 5 minuta, shtojmë 1 garuzhdë lëng perimesh dhe I lëmë bizelet dhe qepën të ziejmë. Më [as I kalojmë në blender dhe I kthejmë në pure. Ndërkohë në një tigan të thellë shkrijmë 1 lugë gjelle gjalp dhe 1 lugë gjelle vaj ulliri shtojmë orizin dhe e kaurdisim deri sa orizi të ngrohet mirë. E shuajmë me lëng perimesh e përziejmë ngadalë. E lëmë deri sa orizi të përthithë lëngun e perimeve. Shtojmë purenë e bizeles, pak lëng perimesh dhe vazhdojmë përzierjen kështu vazhdojmë deri sa orizi të ziejë dhe lëngu I perimeve të mbarojë në fund shtojmë 1 lugë gjelle   gjalp dhe panetën e skuqim dhe e shërbejmë.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?