Rizoto me brokoli dhe salsiçe
Përbërësit:
- 400 gr oriz rrumbullak për rizoto
- 1 brokoli
- 4 salsiçe derri
- 2 lugë vaj ulliri
- 1 qepë e grirë hollë
- 40 gr gjalpë
- 1 gotë verë e bardhë
- 1 Iitër lëng pule koncentrati
- Kripë, piper
Përgatitja:
Skuqim salsiçen me vaj në një tigan për 3 minuta. Shtojmë brokolin e ndarë në lule, pak kripë dhe e lëmë në zjarr mesatar për 2-3 minuta. Në një tenxhere të madhe kaurdisim me pak gjalpë qepën. Shtojmë orizin dhe e skuqim për 2 minuta duke e trazuar. E shuajmë me verë dhe sapo të avullojë alkooli shtojmë buljonin gradualisht duke e trazuar herë pas herë derisa rizoto të jetë gati (për rreth 15 minuta). Bashkojmë salsiçen e prerë në fetëza me brokolin dhe orizin. E trazojmë mirë dhe e shërbejmë menjëherë të ngrohtë.
Komente
