Rizoto me kungull të njomë
Përbërësit:
320 gr oriz
1 qepë
1 litër lëng perimesh
100 ml verë e bardhë
1 lugë gjelle gjalp
4 lugë gjelle parmixhan
Kripë dhe piper i zi
Vaj ulliri
5 gjethe mente
Përgatitja: Fillimisht vendosim lëngun e perimeve të ziejë. Në një tigan të thellë me 1 lugë gjelle vaj ulliri kaurdisim qepën të grirë shumë hollë. Shtojmë orizin dhe e përziejmë derisa orizi të ndërrojë ngjyrë. Shtojmë pak nga pak lëngun e perimeve dhe e lëmë derisa orizi ta përthithë te gjithë lëngun. Kështu vazhdojmë derisa të kalojnë 15 minuta dhe lëngu të ketë mbetur pak. Grijmë kungujt në rende dhe i përziejmë mirë me orizin. Para se ta lajrgojmë nga zjarri shtojmë djathin parmixhan. E servirim duke e dekoruar me gjethe menteje.