Rizoto me panxhar
Përbërësit:
- 240 gr oriz carnaroli
- 150 gr panxhar
- 60 gr djathë parmixhano
- 60 ml pana
- 40 gr gjalpë
- 40 gr parmixhano të grirë
- Buljon perimesh
- Kripë, piper
Përgatitja:
Fillimisht kalojmë në blender panxharin bashkë me bujonin e perimeve. Vendosim në një tenxhere nje kubik gjalpë dhe kaurdisim për pak minuta orizin. Më pas shtojmë buljonin gradualisht duke e trazuar vazhdimisht. Sapo orizi përthith buljonin shtojmë përsëri duke e trazuar derisa rizoto të gatuhet plotësisht. Në një tigan vendosim panën, shtojmë pak djathë parmixhano dhe pak buljon. Këtë masë e shtojmë tek rizoto, e trazojmë dhe e servirim menjëherë të ngrohtë spërkatur me djathë parmixhano.