Rizoto me salçiçe
Përbërësit:
280 gr oriz ( Për rizoto)
3-4 salçiçe të pagatuara
1/2 qepë mesatare
1 majë fara finoku
lëng mishi
pak vaj ulliri
kripë dhe piper të zi
60 gr krem djathi
kopër
Përgatitja:
Në një tigan të thellë ngrohim 3 lugë gjelle vaj ulliri, shtojmë në të qepën të prerë në kubikë të imët kaurdisim qpën për 3 minuta, shtojmë salçiçet të copëtuara, shtojmë 1 majë fara finoku dhe vazhdojmë përzierjen deri sa mishi të ndërrojë ngjyrë dhe qepa të jetë zbutur plotësisht. largojmë qepën dhe salçiçet nga tigani dhe I lëmë mënjanë.
Në po atë yndyrë kaurdisim orizin shtojmë lëng mishi deri sat ë mbulohet orizi dhe e përziejmë orizin ngadalë e lëmë atë deri sa të përthithë pak lëngun e mishit deri sa shohim që kokrra e orizit ësht hidratuar dhe bymuar pak atëherështojmë qepën me salçiçet që lëmë mënjëanë, kopër, 2 lugë gjelle vazhdojmë përzirjen, lëng mishit ë xnehtë e përziejmë deri sa orizi të jetë zjerë shtojmë 1 lugë gjelle krem djathie përziejmë dhe e shërbejmë duke e spërkatur me kopër dhe piper të zi.