Role Bakllava
1 pako peta
200 gr gjalp
150 gr arra
100 gr bajame
50 gr stika
1 lugë çaji kanellë
Shërbeti:
500 gr sheqer
350 ml ujë
1 shkop kanellë
6 karafila
Lëkurë limoni
1 lugë gjelle lëng limoni
Përgatitja:
Para se të filojmë në një tenxhere vendosim sheqerin, ujë, kanellë. karafilë, lëkurë limoni, I përziejmë dhe I vendosim për të zjerë. Pasi e largojmë shtojmë lëkurën e limonit. Tresim gjalpin dhe vendosim në një processor frutat e thata dhe I grijmë. Vendosim petat në tavolinë dhe e spërkatim mirë me gjalp vendosim mbi të petën e dytë e psërkatim përsëri dhe shpërndajmë të gjithë sipërfaqen e petës, arrat e thërrmuara, e mbështjellim petën role ne fund e rrudhim dhe e vendosim në një tepsi të lyer me gjalp. Kështu vazhdojmë deri sat ë mbushet tavë spërkatim roletë me gjalpin e mebtur në fund. E presim roletë në gjatësinë që preferojmë dhe e vendosim të pjekim në temperaturë 160 gradë Celsius në furrën e parapërgatitur për 70-90 minuta. Pasi të jenë pjekur hedhim shërbetin dhe I lëmë minimalisht 30 minuta të përthithë shërbeti.
Role Bakllava nga zonja Vjollca
Në këtë hapësirë të faqes tonë do të gjeni mënyrën e përgatitjes së recetave të gatimit të ideuara nga Zonja Vjollca. Këto receta Zonja Vjollca i gatuan çdo ditë në emisionin Rreze Dielli nga ora 08 : 45 – 10 : 00
Redaksia