Role me mish, proshutë dhe qepë të freskëta
Përbërësit:
- 3 qepë të vogla
- 4 feta mish derri
- 4 feta proshutë
- 1 lugë gjalpë
- Majdanoz
- Fara susami
- Kripë, piper
Përgatitja:
Fillimisht grijmë imët qepët. Shkrijmë gjalpin në një tigan që nuk ngjit dhe kaurdisim qepët për disa minuta në zjarr të ulët, duke i përzier shpesh. Në fund të zierjes shtojmë majdanozin dhe rregullojmë shijen me kripë e piper.
Ndërkohë rrahim fetat e mishit derisa të jenë mjaft të holla. Vendosim në çdo fileto mishi një fetë proshutë dhe një lugë nga qepa e kaurdisur. I mbështjellim në formë roleje duke i fiksuar me një krurëse dhëmbësh. I spërkasim roletë me fara susami dhe i vendosim në një tavë në të cilën kemi vendosur pak nga pjesa e qepëve të kaurdisura që ka tepruar. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 15 minuta.