Kadaif me krem
Përbërësit:
- 500 gr kadaif
- Gjalpë i tretur
- Kanellë
- Arra
Për sherbetin:
- 3-4 gota ujë
- 2 gota e gjysëm sheqer
- 1 shkop kanelle
- Lëkurë portokalli
Për kremin e pastiçerisë:
- 5 të verdha vezësh
- 150 gr sheqer
- 2 e ½ lgj miell
- 500 ml qumësht
- Lëkura e 1 limoni /portokalli
- Vanilje
Shtresa dekoruese:
- Pana ëmbëlsirash
- Kanellë pluhur
- Arra të thërrmuara
Përgatitja:
Në një tepsi hapim kadaifin, e mbulojmë me arra, gjalpë e kanellë dhe e pjekim në 180° derisa të marrë një ngjyrë të bukur. Ndërkohë përgatisim sherbetin dhe pasi kadaifi të jetë ftohur e sherbetosim me sherbetin e ngrohtë, por sa të njomet kadaifi mirë, jo që sherbeti të dalë sipër. Përgatisim kremin e pastiçerisë duke rrahur bashkë të verdhat e vezëve me miellin, sheqerin dhe vaniljen derisa të kemi një masë kremoze e homogjene. Qumështin e nxehim bashkë me lëkurën e portokallit/limonit. Heqim lëkurën dhe nisim shtojmë pak nga pak qumësht te vezët duke e përzier. E shtojmë në tenxhere dhe e përziejmë në zjarr të ulët sa të trashet masa. E shtrojmë kremin mbi kadaif dhe më pas vendosim shtresën e fundit me pana të rrahur, kanellë pluhur dhe arra të thërrmuara. E vendosim ëmbëlsirën në frigorifer për disa orë dhe më pas e kemi gati për ta konsumuar.