Vladimir Putin dhe flamuri simbolik identifikues per transgjinoret

Bota

Rusi/ Putin kundër përfshirjes nëpër shkolla të mësimeve rreth transgjinorëve: Krim kundër njerëzimit

25 Tetor, 02:56| Përditesimi: 25 Tetor, 03:32

Presidenti rus Vladimir Putin ka thënë se është "afër krimit kundër njerëzimit" që perëndimi t'i mësojë fëmijët për çështjet transgjinore.

Udhëheqësi po fliste në Klubin Ndërkombëtar të Diskutimit Valdair në Soçi, Rusi , kur e etiketoi pranimin e rrjedhshmërisë gjinore në Perëndim si "monstruoz".

Ai tha se brezave të fëmijëve do t'u rrënohet jeta si pasojë e mësimit 'që një djalë mund të bëhet vajzë'.

Në Rusi, martesat e të njëjtit seks u ndaluan zyrtarisht në korrik 2020 nga kushtetuta ruse dhe në vitin 2013, "propaganda e marrëdhënieve seksuale jo tradicionale" ishte gjithashtu e ndaluar.

Për më tepër, ndryshimet e fundit në kushtetutë rezultuan në parandalimin e personave trans nga adoptimi i fëmijëve dhe martesa duke u detajuar sa më shumë që të jetë e mundur vetëm midis një burri dhe një gruaje.

Putini është përballur më pas me reagime ekstreme nga komuniteti LGBTQ + brenda vendit.

Gjatë një diskutimi në lidhje me fëmijët që mësojnë për ndryshimin e identitetit të tyre gjinor, Putin e quajti atë një "moment monstruoz".

‘Është një moment thjesht monstruoz kur fëmijët shtyhen të besojnë që herët se një djalë mund të bëhet lehtësisht vajzë dhe anasjelltas. Ata shtyhen të besojnë se kanë një zgjedhje, të imponuar ndërkohë që prindërit janë lënë mënjanë. Dhe një fëmijë detyrohet të marrë një vendim që mund t'i prishë jetën.’

Putin gjithashtu pohoi se mosha e një fëmije nuk merret parasysh kur ata marrin një vendim të tillë dhe se askush nuk konsultohet as me psikologë fëmijësh.

"Duke e quajtur lopatën me lopatë, ky është një krim kundër njerëzimit i veshur në emër dhe nën flamurin e përparimit," përfundoi ai.

Autoritetet thuhet se kanë një qasje 'të qetë dhe pa paragjykime' ndaj njerëzve LGBTQ+ sipas një deklarate të bërë nga Putin në qershor të vitit të kaluar. Sidoqoftë, ai vërtetoi se të miturit duhet të "lihen vetëm" për shkak të besimit të tij se vetëm të rriturit duhet të lejohen të vendosin të ndryshojnë identitetin e tyre gjinor.

Deri në vitin 1993, të qenit homoseksual ishte një vepër penale në Rusi dhe deri në vitin 1999, madje klasifikohej si sëmundje mendore.

Putin ka deklaruar më parë se ai mendon se është "detyrë" e tij për të parandaluar martesat homoseksuale në mënyrë që ai të forcojë familjet.

G.MO/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Trrnakop Kacija: 25/10/2021 09:27

    Nuk mori sshembull nga kryeministri yne ky budalla qe vetem e vetem per tu antaresuar ne BE jo vetem qe i lejon keta monstra te bejne parade cdo 17 Maj por po pregatisin te paraqesin ne parlament ligjin per lejimin e martesave te te njejtit seks dhe mbi te gjitha edukata seksuale eshte futur qe ne vitet e para te shkolles.

    Përgjigju
  • Sondazhi i ditës:

    Rishfaqen nostalgjikët e diktatorit, a duhet bërë dekomunistizimi i shoqërisë shqiptare?