Sallatë çezar
Përbërësit:
Për pulën:
- 300 gr fileto pule
- 1 ls vaj ulliri
- 2 thelpinj hudhër
- 2 ls gjalpë
- Rozmarinë
- Kripë, piper
- Uthull balsamike
Për salcën:
- 10 açuge
- 2 thelpinj hudhër
- 4-5 ls vaj ulliri
- 250 gr majonezë
- 50 gr djathë parmixhano
- 2 ls lëng limoni
- Majdanoz
Garnitura:
- 3 feta bukë tosti
- 2 ls vaj ulliri
- 20 gr gjalpë
- 2 vezë të ziera
- Misër i zier
- Sallatë jeshile
Përgatitja:
Marinojmë pulën me kripë dhe piper dhe e kaurdisim në vaj të aromatizuar me hudhër. Pasi pula është skuqur mirë e lemë të ftohet dhe e ndajmë në fije ku e marinojmë më uthull balsamike, vaj ulliri dhe rozmarinë. Përgatisim salcën duke vendosur në një mikser majonezën, hudhrat, açuget, djathin parmixhano, majdanozin, lëngun e limonit dhe vajin e ullirit. E punojmë mirë salcën derisa të bëhet homogjene dhe shumë kremoze.
Vendosim në një sallatiere sallatën jeshile, mishin e pulës, misrat e zier, bukën të prerë në kubikë të vegjël dhe vezët e ziera. E marinojmë me salcën e përgatitur dhe e emi gati për ta servirur.