Sallatë e Çobanit me kastravec dhe karrotë
Përbërësit:
- 2 kastravecë të freskët
- 2 karrota mesatare
- 2 thelpinj hudhër
- 200 gr kos i trashë
- 2 lugë vaj ulliri
- Kripë dhe piper sipas shijes
- Pak kopër ose majdanoz për dekor
Përgatitja:
Qërojmë dhe grijmë karrotat në rende, ndërsa kastravecin e presim në kubikë të vegjël ose në feta të holla, sipas preferencës. Në një tas të madh bashkojmë kastravecin dhe karrotat. Shtypim hudhrën dhe e hedhim në një enë ku kemi vendosur kosin, shtojmë kripë, piper dhe pak vaj ulliri dhe e përziejmë mirë. Masën e kosit e shtojmë mbi perimet dhe e përziejmë lehtë derisa të kombinohen të gjitha shijet. Në fund e dekorojmë me pak kopër ose majdanoz sipër, shtojmë pak vaj ulliri të frestët dhe e vendosim në frigorifer për të paktën 15-20 minuta para se t’a shërbejmë.
Komente
