Sallatë me angjinare të konservuara
Përbërësit:
- 1 kavanoz angjinare të konservuara
- 10-12 domate qershi / 2 domate mesatare
- 1/2 kastravec
- 1/4 qepë e kuqe
- 1/2 filxhan ullinj
- 1 dorë rukola /sallatë jeshile
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 lugë uthull balsamike ose uthull vere
- 1 lugë çaji mustardë (opsionale)
- Lëngu i 1/2 limoni
- Kripë dhe piper i zi
- Pak rigon ose borzilok të thatë
- Pak djathë i thërrmuar
Përgatitja:
Kullojmë angjinaret nga lëngu i konservimit dhe i presim në copa të mëdha ose i lëmë të plota nëse janë të vogla. Në një tas të madh, hedhim angjinaret, domatet, kastravecin, qepën dhe ullinjtë. Shtojmë edhe gjethet e rukolës ose sallatës nëse i përdorim. Në një tas të vogël përziejmë vajin e ullirit me uthullën, lëngun e limonit, mustardën, kripën, piperin dhe pak rigon. Hedhim salcën sipër sallatës dhe e përziejmë lehtë që të mos dëmtohen angjinaret. Sipër shtojmë djathë të bardhë të thërrmuar ose parmixhano për një shije më të pasur dhe e shërbejmë.
Komente
