Sallatë me bullgur
Përbërësit:
1 gotë bullgur
Vaj ulliri
2 karrota
2 limona ( lëngu)
5 qepë të njoma
1/2 filxhan çaji misra të zierë
1 spec i kuq
Koper, majdanoz, nenexhik
1 filxhan çaji kastraveca turshi
1/2 filxhan çaji arra të copëtuara
Vaj ulliri
Përgatitja:
Vendosim një tigan të thellë me vaj ulliri. Shtojmë në të karrotat të grirë në rende, i përziejmë për një minutë. Shtojmë bullgurin dhe i kaurdisim së bashku, shtojmë një gotë e gjysmë ujë të valuar, lëngun e dy limonëve, kripë, i përziejmë dhe ulim temperaturën në minimum. E lëmë bullgurin të mbuluar për 15 minuta.
Ndërkohë qepët e njoma, majdanozin, koperin, nenexhikun, specin e kuq, kastravecat turshi i presim shumë imët. Arrat po ashtu i copëtojmë.
Largojmë bullgurin dhe e thërrmojmë me pirun pasi të ftohet. Shtojmë të gjithë përbërësit e prerë imët, misrat dhe arrat. I përziejmë, shtojmë vaj ulliri dhe e shërbejmë.