Sallatë me kus kus dhe perime të freskëta
1 filxhan çaji kus kus
1 filxhan ujë të valuar
kripë dhe pak vaj ulliri
1 tufë majdanoz
3 qepë të njoma
10 domate qershi
1/2 ose 1 kastravec
1/2 spec spec I verdhë
1/2 spec I kuq
1/2 limon
1-2 lugë gjelle uthull
Përgatitja:
Në një tas vendosim kus kus, pak kripë 1 lugë çaji vaj ulliri, ujin e valuar e përziejmë dhe e mbulojmë për 10 minuta. Ndërkohë grijmë hollë majdanozin qepët e njoma në unaza domatet në 1/4 dhe të gjithë perimet të tjerat I presim në kubikë të vegjël. I bashkojmë në një tas të vetëm, perimet, lëngun e 1/2 limon, 1 lugë gjelle uthull, 2-3 lugë gjelle vaj ulliri, bëjmë perimet me vaj dhe limon e më pas I bashkojmë në një tas të vetëm me kus kusin.