Sallatë me kus kus
Përbërësit:
1 gotë kus kus
1 gotë ujë të valuar
1 lugë gjelle vaj ulliri
Perimet për sallatën
1 kupë fasule mix ( të gatuara)
5 qepë të njoma ( pjesa e bardhë)
1 tufë majdanoz
1/2 kastravec
1 dorë nenexhik I freskët
1 spec I verdhë ose I kuq
3 lugë gjelle vaj ulliri
2 lugë gjelle uthull molle
kripë dhe piper të zi
Përgatitja:
Vendosim në një tas kuskusin dhe 1 lugë gjelle vaj ulliri, ujin e valuar e mbulojmë për 10 minuta.Pas 10 minutash e thërrmojmë me anën e pirunit. Presim qepën në unaza të holla, Erzat I grijnë hollë specin dhe kastravecin në kubikë të vegjël kullojmë formulat dhe I përziejnë të gjithë përbërësit në një tas të vetëm. Rregullojmë shijen me kripë, piper të zi, vaj, uthull dhe I përziejmë të gjithë përbërësit në një tas të vetëm. Rregullojmë shijen me kripën, piper të zim vaj, uthull dhe I përziejmë të gjithë sëbashku. Nëse dëshironi mund të shtoni dhe 1 domate në kubikë të vegjël. Kjo mbetet opsionale nëse ju pëlqen.