Sallatë verore me perime të freskëta dhe djathë të bardhë
Përbërësit:
- 2 domate të pjekura
- 1 kastravec i madh
- 1 qepë e kuqe ose e bardhë
- 1 spec jeshil ose i kuq
- 100 gr djathë i bardhë
- 10-15 ullinj të zinj pa bërthamë
- 2 lugë vaj ulliri
- 1 lugë uthull molle ose limon
- Pak rigon i thatë
- Kripë, piper, bimë aromatike
Përgatitja:
Presim domaten, kastravecin dhe specin në feta ose kube sipas dëshirës. Qepën e presim në rrathë të hollë dhe nëse është shumë e fortë e lëmë pak në ujë me uthull për 10 minuta. Në një enë të madhe përziejmë të gjitha perimet, ullinjtë dhe djathin. Në një filxhan të vogël përziejmë vajin e ullirit, uthullën/limonin, rigonin, kripën dhe piperin. Marinojmë sallatën duke e përzier lehtë që të mos prishet djathi. Në fund mund të shtojmë bimë aromatike për më shumë freski dhe aromë.
Këshilla nga Albana: Kjo sallatë shkon mrekullisht me bukë të thekur, mish të pjekur në skarë, ose si vakt i vetëm i lehtë. Mund t’i shtosh edhe qiqra të ziera, thjerrëza ose pak quinoa për më shumë vlera.
Komente
