Sallatë verore me shalqi dhe djathë të bardhë
Përbërësit:
- 2 feta të trasha shalqiri
- 150 gr djathë i bardhë
- 1 grusht gjethe nenexhiku / borzilok
- 1 lugë vaj ulliri
- Lëngu i gjysmë limoni / 1 lgj uthull e bardhë
- Pak kripë, piper i zi i bluar freskët
- (Opsionale) Pak rukola ose sallatë jeshile
Përgatitja:
Presim shalqirin në kube të vogla ose toptha me lugë akulloreje. I vendosim mbi një bazë sallate jeshile ose direkt në pjatë të bardhë për kontrast ngjyrash. Shtojmë djathin e bardhë të thërrmuar sipër. Shtojmë gjethet e nenexhikut të freskët dhe i përziejmë lehtë. E spërkatim me vaj ulliri, lëng limoni ose uthull balsamike, pak piper dhe shumë pak kripë nëse djathi është i butë. E shërbejmë menjëherë që të ruajë freskinë dhe shijen.
Këshilla nga Albana: Përdor djathë dhie të freskët në vend të atij klasik për një shije më të butë dhe elegante. Mund të shtosh edhe fara kungulli të pjekura për krokantësi!
Komente
