Shamali – revani me miell misri
Përbërësit:
3 fç miell misri
4 lgj gjalpë
1 gotë kos
3 kokrra vezë
1 lç sodë
2 gota sheqer
Bajame të grira
Për sherbetin:
1 gotë ujë
2 gota sheqer
Pak lëng limoni
Përgatitja:
Fillimisht rrahim gjalpin me sheqerin. Sapo sheqeri të tretet shtojmë vezët dhe vazhdojmë trazimin. Më pas gradualisht shtojmë miellin e situr të trazuar me sodën e bukës dhe vaniljen. E trazojmë dhe e hedhim këtë masë në një tavë të lyer më parë me gjalpë dhe spërkatur me pak miell. Nëse dëshirojmë mund të shtojmë pak bajame të grira. E vendosim revaninë në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 40 minuta. Ndërkohë përgatisim sherbetin dhe pasi revania të jetë pjekur e sherbetosim.