Speca me gjizë në tigan
Përbërësit:
- 4 speca të kuq
- 4 speca jeshil
- 2 domate
- 2 thelpinj hudhër
- 500 gr gjizë
- 2 lgj vaj luledielli
- 1 lgj gjalpë
- Kripë, piper
Përgatitja:
Pastrojmë specat nga farat dhe më pas i presim në copëza. I kaurdisim për pak minuta derisa të zbuten lehtë dhe më pas shtojmë domatet e grira në rende. Shtojmë hudhrat e shtypura dhe vendosim kapakun. Në fund shtojmë gjizën, rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe e servirim me majdanoz.
Komento
Me kujtohet dikur ne Tirane,blinim speca te kuq gogozhari qe ngjanin me domatet ne forme,por ishin djegese,vinin nga Korca.Me kujtohet qe i mbushnim me gjize,pak miell e hudhra e i skuqnim ne vaj.Ishin shume te shijshme.Sot blej nje lloj speci jeshil djeges,/Poblano/ quhet varieteti,por nuk e kane shijen si ato te Shqiperise dikur.
PërgjigjuEshte recete fantastike perfundimisht.
Përgjigju