Receta

Speca të mbushur me djathë, receta më e mirë e verës nga zonja Albana

3 Qershor, 11:59| Përditesimi: 3 Qershor, 12:02

  • Share

Speca të mbushur me djathë

Përbërësit:

  • 4 speca të mëdhenj
  • 500 gr djathë të bardhë
  • 4 domate të thata në vaj
  • 3 degë kopër
  • 2 degë nenexhik
  • ½ filxhan kafe vaj ulliri
  • ½ lugë gjelle uthull molle
  • 1 majë luge piper i zi
  • 1 majë luge rigon
  • 1 majë luge kripë

Përgatitja:

Presim kapakun e sipërm të secilit spec dhe heqim farat. Në një enë të thellë shtypim djathin me pirun. Shtojmë domatet e thata të qëruara dhe të prera në kubikë, koprën dhe nenexhikun të grira hollë, vajin e ullirit, uthullën, piperin, rigonin dhe kripën. I përziejmë mirë për të përfituar një masë të njëtrajtshme. Mbushim specat me këtë masë dhe i vendosim në një tavë. Vendosim kapakët duke i fiksuar mirë që të mos hapen gjatë pjekjes. I vendosim specat e mbushur në furrë të parangrohur në 180°C të piqen për 10–15 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Bëri mirë Berisha që akuzoi Shqipërinë si narkoshtet në samitin e PPE?