Speca të mbushura me kuskus
Përbërësit:
- 2 speca të mëdhenj
- 80 gr kuskus
- 1 kungull i njomë
- 2 qepë
- 80 gr domate qershi
- Vaj ulliri ekstra i virgjër
- Kripë, piper
- Trumzë, kerri
Përgatitja:
Presim specat përgjysmë për së gjati dhe heqim farat. I lyejmë specat jashtë dhe brenda me pak vaj ulliri dhe i rregullojmë me kripë. I vendosim në furrë të piqen në 200°C për 15 minuta.
Ndërkohë hedhim kuskusin në një enë, shtojmë pak kripë, pak vaj dhe një spërkatje të lehtë me kerri. Më pas shtojmë ujë të nxehtë dhe e lëmë të pushojë për 10 minuta.
Presim kungullin në kubikë dhe qepën në rripa të hollë dhe i skuqim me pak vaj në një tigan në zjarr të fortë për 5-10 minuta. Në fund rregullojmë shijen me kripë dhe piper. Qepën e kaurdisur me kungujt e shtojmë tek kuskusi, shtojmë dhe domatet qershi të prera në katërsh, trumzën dhe pak vaj ulliri. Me këtë masë mbushim specat dhe i servirim në një pjatancë.