Speca të mbushura me perime dhe mish të grirë
Përbërësit:
- 8 speca
- 250 gr mish i grirë
- 1 qepë e thatë
- 1 spec i kuq
- 1 spec jeshil
- 1 kungull
- 1 lgj salcë speci
- 1 lgj salcë domate
- 2 domate
- 1 gotë oriz
- Kripë, piper
- Bimë aromatike
- Ujë i nxehtë
Përgatitja:
Në një tenxhere me vaj të nxehtë kaurdisim specat të cilëve u kemi hequr kapakun dhe i kemi pastruar nga farat.
Qepën e grirë imët e kaurdisim në tenxhere, sapo qepa të bëhet transparente shtojmë mishin e grirë dhe vazhdojmë kaurdisjen derisa mishi të përthithë të gjitha lëngjet. Më pas shtojmë specin e kuq dhe jeshil të prerë në kubikë, kungullin, domaten e grirë, salcat, orizin dhe pak ujë të ngrohtë. Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe bimë aromatike. Me këtë masë mbushim specat dhe i vendosim në furrë në temperaturën 180 gradë Celsius për 30 minuta.