Speca të mbushura
Përbërësit:
- 5 speca të mëdhenj
- 400 gr mish i grirë
- 150 gr oriz
- 1 qepë e madhe
- 2-3 lugë gjelle salcë domatesh
- 3-4 lugë vaj ulliri
- Kripë, piper i zi, piper i kuq i ëmbël
- Majdanoz i freskët ose nenexhik
Përgatitja:
Lajmë specat dhe presim pjesët fundore si kapak. Heqim farat dhe fijet e brendshme, dhe ruajmë kapakët për t’i vendosur më pas. Në një tigan me vaj kaurdisim qepën derisa të zbutet. Shtojmë mishin e grirë dhe e skuqim derisa të ndryshojë ngjyrë. Më pas shtojmë orizin dhe e përziejmë për pak minuta. Hidhim salcën e domates, erëzat, pak ujë dhe majdanozin ose nenexhikun. E lëmë të ziejë për 5-7 minuta dhe me këtë masë mbushim specat. I radhitim në një tavë të thellë, vendosim kapakët dhe hedhim pak salcë domatesh të tretur me ujë përreth. Mbulojmë tavën me letër alumini dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për 45–50 minuta.
Komente
