Receta

Sufle me brokoli dhe lulelakër nga zonja Albana

1 Maj, 11:46| Përditesimi: 1 Maj, 11:48

  • Share

Sufle me brokoli dhe lulelakër

Përbërësit:

  • 300 gr brokoli
  • 300 gr lulelakër
  • 3 vezë
  • 200 ml qumësht
  • 100 ml pana
  • 150 gr djathë kaçkavall i grirë
  • 2 lugë gjelle miell
  • 1 lugë gjelle gjalpë
  • Kripë dhe piper sipas shijes
  • Pak arrë moskat
  • Bukë e thekur ose galetë

Përgatitja:

Ziejmë brokolin dhe lulelakrën në ujë me kripë për 5-7 minuta, vetëm sa të zbuten pak. I kullojmë dhe i lëmë të ftohen pak. Në një tigan shkrijmë gjalpin, shtojmë miellin dhe e përziejmë derisa të marrë një ngjyrë të lehtë të artë. Shtojmë qumështin dhe panën gradualisht, duke e përzier vazhdimisht që të mos krijohen kokrriza. E lëmë të lidhet pak, e heqim nga zjarri dhe shtojmë 2/3 e djathit të grirë, kripën, piperin dhe arrën moskat. Rrahim vezët dhe i bashkojmë me masën e përgatitur, duke i përzier mirë. Shtojmë brokolin dhe lulelakrën e ndarë në copa të vogla. Lyejmë një tavë me pak gjalpë dhe e spërkatim me galetë. Hedhim përzierjen në tavë dhe shtojmë sipër pjesën e mbetur të djathit. E vendosim të piqet në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 30–35 minuta, derisa të fryhet dhe të marrë ngjyrë të artë sipër.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    1 maji, sa respektohen të drejtat e punëtorëve në Shqipëri?