Sufle me proshutë dhe djathë
Përbërësit:
- 4 vezë të freskëta
- 200 ml qumësht
- 100 ml pana
- 100 gr proshutë
- 150 gr djathë kaçkavall
- 1 lugë gjelle gjalpë
- 2 lugë miell
- Kripë, piper, arrë moskat
- Pak bukë e thekur e grirë
Përgatitja:
Në një tigan shkrijmë gjalpin dhe shtojmë miellin. E përziejmë për 1-2 minuta, më pas shtojmë ngadalë qumështin dhe panën duke e përzier vazhdimisht derisa të trashet pak. E lëmë të ftohet dhe ndërkohë në një enë tjetër rrahim vezët me pak kripë, piper dhe arrë moskat. Bashkojmë masën e qumështit me vezët e rrahura, shtojmë proshutën dhe djathin e grirë. Lyejmë një tavë ose formë sufleje me gjalpë dhe pak bukë të thekur të grirë. Hedhim përzierjen në tavë dhe e vendosim në furrë të parangrohur në 180°C për pak minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë sipër.
Komente
