Supë krem bizele me koper dhe djathë
Përbërësit:
1 qepë e vogël
1 thelpi hudhër
Vaj ulliri
400 gr bizele
300 ml lëng perimesh
1 tufë koper
100 gr djathë i bardhë
100 ml krem pana
Pak piper pikant, kripë
1 lugë gjelle susam
Përgatitja:
Presim qepën dhe hudhrat shumë hollë. Vendosim në tenxhere dy lugë gjelle vaj ulliri dhe kaurdisim qepën, hudhrat për 3 minuta. Shtojmë bizelet dhe pasi I trazojmë me qepën dhe hudhrat, I lëmë të ziejnë dhe për 3 minuta të tjera.
Shtojmë lëngun e perimeve dhe e lëmë të ziejë përsëri bizelet për 5 minuta të tjera, shpëlajmë koprën, e grijmë dhe e lëmë mënjëanë. Largojmë supën nga zjarri.
Më pas shtojmë kremin e panës, ½ e koprës dhe e kalojmë në një blender dore supën duke e kthyer atë në krem. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper djegës. Mbushim 2 tasa me supë, e spërkasim supën me koper, djathë të thërrmuar, 1 lugë caji vaj ulliri,. Kalojmë susamin në një tigan pa yndyrë sa të zverdhen pak dhe më ps e pudrosim supën me susam.