Supë krem bizele me mortadela dhe uthull balsamike
Përbërësit:
- 1 qepë
- 400 gr bizele
- 12 feta sallam mortadela
- Buljon perimesh
- Uthull balsamike
- Vaj ulliri ekstra i virgjër
- Kripë
Përgatitja:
Pasi e kemi grirë imët qepën e kaurdisim në tigan me vaj ulliri. Ndihmojmë zbutjen e qepës me pak kripë dhe pasi qepa të ketë marrë ngjyrë të artë shtojmë bizelet. I trazojmë me lugë druri, shtojmë buljon perimesh dhe i lemë bizelet të ziejnë.
Më pas e kalojmë supën në blender duke e kthyer në krem. Shtojmë dhe pak vaj ulliri ekstra të virgjër. Fetat e sallamit mortadela të prera hollë i presim në rripa dhe i kaurdisim për 2 minuta në tigan të nxehtë. Servirim supën krem të bizeleve duke shtuar mortadelën krokante. Në fund shtojmë uthullën balsamike dhe pak vaj ulliri ekstra të virgjër.