Supë krem me mish pule dhe limontoz
Përbërësit:
- 300 gr mish pule
- 1 litër lëng pule
- 1 qepë e vogël
- 1 lgj gjalpë / vaj ulliri
- 2 lugë gjelle miell
- 100 ml qumësht ose pana gatimi
- 1 e verdhë veze
- 1 lugë çaji limontoz
- Kripë dhe piper sipas shijes
- Majdanoz i grirë për zbukurim
Përgatitja:
Vendosim mishin e pulës në një tenxhere me ujë ose lëng pule dhe e ziejmë për rreth 20-30 minuta derisa të zbutet. Heqim mishin, e presim në copa të vogla dhe kullojmë lëngun. Në të njëjtën tenxhere shtojmë qepën e grirë dhe e lëmë për 10-15 minuta derisa të zbutet. Në një tigan shkrijmë gjalpin, shtojmë miellin dhe e përziejmë mirë derisa të marrë një ngjyrë të artë. Më pas shtojmë pak nga lëngu i pulës duke e përzier vazhdimisht që të mos krijohen kokrriza. Hedhim përzierjen me miell në tenxhere, shtojmë mishin e pulës dhe e lëmë të ziejë edhe për 5 minuta. Heqim supën nga zjarri dhe e miksojmë me blender dore derisa të bëhet një masë kremoze. Përziejmë në një tas të veçantë të verdhën e vezës me qumështin dhe limontozin dhe e hedhim dalëngadalë në supë duke e përzier mirë. Në fund rregullojmë shijen me kripë, piper dhe e lëmë edhe 2 minuta në zjarr të ulët.
Komente
