Supë Magjerica
Përbërësit:
- 300 gr të brendshme
- 3 lgj oriz
- 2-3 qepë të njoma
- 50 gr gjalpë
- 1 vezë
- 1/2 lëng limoni
- 1 tufë kopër
- Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Të brendshmet e mishit pasi i kemi pastruar mirë i përvëlojmë në ujë të vluar, më pas i kullojmë dhe i presim në kubikë të vegjël. Në një tenxhere me gjalpë kaurdisim qepët e njoma derisa të ulin vëllimin, shtojmë të brendshmet dhe vijojmë me kaurdisjen për pak minuta. Më pas shtojmë pak nga lëngu i zierjes së të brendshmeve dhe orizin. E lemë supën të ziejë për rreth 15 minuta. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe më pas e presim me vezë dhe limon. Në fund shtojmë kopër të grirë imët dhe piper të zi të freskët.
Komente
