Supë me kos
Përbërësit:
- 500 gr kos i trashë
- 2 lugë gjelle oriz
- 1 vezë
- 1 lugë gjelle miell
- 1 lugë gjelle gjalpë
- 1 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 lugë çaji nenexhik i thatë
- Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Në një tenxhere ziejmë orizin me rreth 1 litër ujë derisa të zbutet. Ndërkohë në një tas përziejmë kosin me vezën dhe miellin, derisa të bëhet masë homogjene. Marrim disa lugë nga uji i nxehtë i orizit dhe i shtojmë pak nga pak tek masa e kosit, duke e trazuar vazhdimisht që të mos pritet. Masën e kosit e shtojmë tek orizi i zier, duke e përzier ngadalë. E lemë të vlojë edhe 2-3 minuta në zjarr shumë të ulët. Në një tigan të vogël shkrijmë gjalpin me pak vaj ulliri, shtojmë nenexhikun e thatë (ose të freskët) dhe e hedhim sipër supës.
Komente
