Supë me kunguj të njomë
Përbërësit:
- 2 kunguj mesatarë
- 1 patate
- 1 qepë e vogël
- 1 thelpi hudhër
- 2 lgj vaj ulliri ose gjalpë
- 750 ml ujë ose lëng perimesh
- 1 lgj majdanoz ose koper
- 1 lgj pana gatimi ose kos
- Kripë dhe piper
Përgatitja:
Pastrojmë kungujt dhe i presim në rondele. Qepën, hudhrën dhe pataten i qërojmë dhe i presim trashë. Në një tenxhere ngrohim vajin ose gjalpin dhe kaurdisim qepën me hudhrën për 2-3 minuta. Shtojmë kungujt dhe patatet, i përziejmë pak që të marrin aromë. Shtojmë lëngun e perimeve (ose ujë), kripë dhe piper. E lëmë supën të ziejë për 20 minuta, derisa perimet të zbuten mirë. Pasi të ftohen pak, kalojmë supën në blender derisa të bëhet kremoze. E kalojmë përsëri në zjarr për 2-3 minuta dhe shtojmë pak pana ose kos nëse dëshirojmë. E shërbejmë të ngrohtë me majdanoz ose koper sipër, pak vaj ulliri ose pak lëng limoni.
Komente
