Receta

Supë me lulelakër nga zonja Albana

1 Maj, 11:40| Përditesimi: 1 Maj, 11:41

  • Share

Supë me lulelakër

Përbërësit:

  • 1 lulelakër mesatare
  • 1 qepë e bardhë
  • 1 patate e madhe
  • 1 lugë gjelle gjalpë ose vaj ulliri
  • 800 ml lëng perimesh ose ujë
  • 200 ml qumësht ose pana
  • Kripë dhe piper sipas shijes
  • Arrë moskat (opsionale)
  • Djathë i grirë për sipër

Përgatitja:

Në një tenxhere kaurdisim qepën në gjalpë derisa të zbutet dhe të bëhet transparente. Shtojmë pataten dhe lulelakrën, i përziejmë për disa minuta. Shtojmë lëngun e perimeve (ose ujin), kripën dhe piperin, dhe e lëmë supën të ziejë për 20-25 minuta, derisa perimet të jenë zbutur mirë. Me blender dore (ose në blender të zakonshëm) e kthejmë supën kremoze. Shtojmë qumështin ose panën dhe arrën moskat, e përziejmë dhe e lëmë të marrë edhe një valë të lehtë për 2-3 minuta. E shërbejmë supën të ngrohtë me pak djathë të grirë sipër ose me bukë të thekur.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    1 maji, sa respektohen të drejtat e punëtorëve në Shqipëri?