Supë me pashaqofte
Përbërësit:
Brumi qofteve
300 gr mish I grirë
1 filxhan kafe oriz ( I zjerë)
1 qepë ( mesatare)
6 gjethe nenexhik
1 e bardhë veze
kripë dhe piper të zi
Supa
800 ml ujë ose lëng mishi
1 patate ( në kubikë të vegjël)
1 karrotë
1 lugë gjelle gjalp
1 gotë kos
1 lugë çaji niseshte
2 të verdha veze
1 limon
majdanoz
Përgatitja:
Fillimsht vendosim orizin në ujë të valuar dhe e ziejmë atë për 10 minuta 70%. më pas e kullojmë . Ndërkohë në një tas vendosim mishine grirë, qepën të grirë shumë imët, oriizin, nenexhikun të grirë imët dhe 1 të bardhë veze, kripë, piper të zi. Përziejmë mirë të gjithë përbërësit në tas e më pas formojmë qoftet të vogla sa një kokërr arrë të madhe. Vendosim në zjarr një tenxhere me ujë ose lëng mishi e lëmë të marrë valë shtojmë në të pak kripë,pataten në kubikë, shtojmë 1 lugë gjelle gjalp dhe më pas shtojëm qoftet të cilat I lëmë të ziejnë për 10 minuta.
Ndërkohë në një tas vendosim 2 të verdha veze dhe 3 lugë gjelle lëng limoni I përziejmë mirë në një tas tjetër, hollojmë 1 lugë caji niseshte me pak fare ujë , shtojmë kosin dhe pasi të ulë temperaturën shtojmë kosin në tenxhere duke e përzjerë ngadalë në fund e presim supën me vezë dhe limon. E servirim duke I hedhur dhe majdanoz.