Supë verore me perime të freskëta dhe erëza
Përbërësit:
- 1 qepë e njomë
- 2 karrota
- 1 kungull i njomë
- 1 patate e vogël
- 100 gr bizele të freskëta
- 1 domate
- 2 lugë vaj ulliri
- 700 ml ujë ose lëng perimesh
- Kripë, piper i zi, rigon
- Majdanoz i freskët
Përgatitja:
Grijmë të gjitha perimet në kubikë të vegjël. Në një tenxhere, kaurdisim qepën me vaj ulliri për 2 minuta. Shtojmë karrotat dhe patatet dhe i përziejmë për disa minuta. Shtojmë domaten, kungullin, bizelet dhe buljonin e ngrohtë. I lëmë perimet të ziejnë për 20–25 minuta në zjarr të ngadaltë. Në fund rregullojmë shijen me kripë, piper dhe erëza të freskëta sipas dëshirës.
Këshilla nga Albana: Shërbeje me pak kos ose limon sipër për një shije më freskuese. Mund të shtosh edhe pak oriz ose quinoa për një supë më të plotë. Ideale për darkë të lehtë ose pas një dite plazhi!
Komente
