Petë sfoljatë të mbushura me djathë dhe proshutë
Përbërësit:
- 1 petë sfoljatë
- 100 gr djathë kaçkavall
- 100 gr proshutë
- 1 vezë (për lyerje)
- Pak piper ose spec djegës
- Susam sipas dëshirës
Përgatitja:
Hapim petën sfoljatë mbi tavolinë. Në njërën anë të petës shtrojmë një vijë me djathin e grirë, mbi djathë vendosim proshutën (bacon). Rrotullojmë petën ngadalë nga ajo anë ku është mbushja, duke formuar një role. E presim në pjesë të vogla rrethore ose e lëmë të gjatë dhe e vendosim në tavë. E lyejmë sipër me vezë të rrahur dhe nëse dëshirojmë hedhim susam ose pak piper. E vendosim në pjekje në furrë të parangrohur në 180°C për 20–25 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të jetë krokante.
Këshilla nga Albana: Mund ta shoqërosh me një salcë kosi ose domatesh për një antipastë perfekte. Në vend të baconit mund të përdorësh kërpudha ose spinaq për version vegjetarian.
Komente
