Tortija - Petë të mbushura
Përbërësit:
- 4 petë tortija
- 2 gjokse pule
- 2 lugë majonezë ose salcë kosi
- 1 lugë mustardë
- 1 spec i kuq i vogël
- 2 vezë
- Djathë kaçkavall i grirë
- Cornflakes të thërmuara
- Kripë, piper, erëza sipas dëshirës
Përgatitja:
Përziejmë copat e mishit të pulës me majonezën, mustardën, specin dhe djathin e grirë. Shtojmë erëza sipas dëshirës. Vendosim mbushje mbi çdo petë tortija dhe i mbështjellim si roll (si byrek ose suxhuk). Më pas i rrotullojmë në vezë të rrahura dhe për t'i bërë krokante i kalojmë dhe në cornflakes të thërrmuar me dorë. I vendosim në një tavë me letër furre duke i hedhur pak djathë të grirë sipër. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 20–25 minuta.
Këshilla nga Albana: Mund t’i shoqëroni me salcë kosi, xaxiq ose një salcë me kos, hudhër dhe limon. Nëse doni shije më pikante, shtoni pak spec djegës në mbushje.
Komente
