Tarator me kastravec dhe kos
Përbërësit:
- 500 ml kos natyral
- 1 kastravec i madh
- 1-2 thelpinj hudhër
- 1 lugë gjelle vaj ulliri
- 3-4 gjethe menteje ose pak kopër
- 100 ml ujë i ftohtë
- Kripë sipas shijes
Përgatitja:
Qërojmë dhe grijmë kastravecin në rende të imët. E shtrydhim pak për të larguar ujin e tepërt. Në një enë të thellë rrahim kosin me vaj ulliri, kripë dhe hudhër të shtypur. Shtojmë kastravecin e grirë dhe e përziejmë mirë. Shtojmë pak ujë të ftohtë për ta holluar sipas dëshirës. E lëmë në frigorifer për 15-30 minuta para servirjes. E shërbejmë të ftohtë me gjethe menteje ose kopër sipër.
Këshillë nga Albana: Për shije më të pasur, përdor kos shtëpie. Shkon shkëlqyeshëm me pite, byrek apo ushqime të skuqura.
Komente
