Tartë me dardha, rikotë dhe çokollatë
Përbërësit:
4 kokrra vezë
200 gr sheqer
80 ml vaj vegjetal
200 gr rikota
330 gr miell ( të situr)
1 pako pluhur pjekës ( 16 kg)
80 gr çokollatë e zezë
1 dardhë ( me kubikë)
2-3 dardha me feta të holla
1 lugë çaji sheqer për spërkatje
Përgatitja:
Vendosim një tenxhere me ujë të bollshëm për të valuar shtojmë kripë, makaronat të cilat I lëmë të ziejnë për aq minuta sa është shkruar në etiketë. Ndërkohë kullojmë tonin nga yndyra dhe e vendosim në një tas, shtojmë në tas dhe domatet të prera në kubikë të vegjël, ullinjtë të prerë në unaza, po ashtu mozzarella të prerë në kubikë. Shtojmë makaronat të ftohta, vaj ulliri, kirpë, piper të zi, borzilok të copëtuara me dorë I përziejmë mirë dhe e bërhejmë menjëherë.
Komente
