Receta

Tartë me mish pule dhe qepë të karamelizuara me kërpudha nga zonja Albana

28 Shkurt, 11:48| Përditesimi: 28 Shkurt, 11:52

  • Share

Tartë me mish pule dhe qepë të karamelizuara me kërpudha

Përbërësit:

Për bazën:

  • 300 gr mish pule
  • 1 vezë
  • 2 lugë gjelle galetë
  • 50 gr djathë kaçkavall i grirë
  • Kripë dhe piper sipas shijes

Për mbushjen:

  • 2 qepë të mëdha
  • 1 lugë gjelle sheqer
  • 250 gr kërpudha
  • 1 lugë gjelle gjalpë
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 150 gr djathë i butë
  • 1 lgj krem pana ose kos i trashë
  • Kripë, piper, rigon sipas shijes

Përgatitja:

Fillimisht përgatitim bazën e tartës, bluajmë mishin e pulës ose e presim shumë imët. E përziejmë me vezën, galetën, djathin e grirë, kripën dhe piperin. Masën e shtrijmë në një tavë të lyer me pak vaj, duke e formuar si bazë për tartën. E pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për 15-20 minuta, derisa të forcohet dhe të marrë pak ngjyrë. Ndërkohë përgatisim mbushjen, në një tigan nxehim gjalpin dhe një lugë vaj ulliri. Shtojmë qepët dhe i gatuajmë në zjarr të ulët derisa të fillojnë të zbuten. Hedhim sheqerin dhe vazhdojmë karamelizimin për 10-15 minuta, duke i përzier herë pas here. Në një tigan tjetër, skuqim kërpudhat me pak vaj ulliri, kripë dhe piper derisa të avullojë lëngu i tyre. Bashkojmë qepët e karamelizuara me kërpudhat dhe e lëmë mënjanë. Pasi baza e pulës është pjekur vendosim sipër saj një shtresë të hollë krem pana ose kos. Shtojmë përzierjen e qepëve dhe kërpudhave. E mbulojmë me djathin për picë dhe e spërkatim me rigon. E vendosim në furrë në 200°C për 10-15 minuta, derisa djathi të shkrijë dhe të marrë ngjyrë të artë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A nxorën primaret e PD-së kandidatët më të mirë për 11 majin?