Receta

Tartë me mollë të karamelizuara dhe gjalp ( Tarte Tatin) sipas Sabit

1 Tetor 2021, 10:29| Përditesimi: 1 Tetor 2021, 10:31

  • Share

Tartë me mollë të karamelizuara dhe gjalp ( Tarte Tatin)

Përbërësit:

Brumi:

15 luge gjelle miell (250 gr)

2 lugë gjelle me sheqer

1/4 lugë gjelle me kripë

10 lugë gjelle me gjalp pa kripë (i prerë në kubikë të vegjël) 130 gr

5 lugë gjelle me ujë të ftohtë (nga frigoriferi)

Mbushja per tartën

6 mollë të ëmbla (rreth 900 gr)

5 lugë gjelle sheqer kaf (100 gr)

10 lugë gjelle gjalp pa kripë (8 lugë i prerë në kubikë, 2 lugë i shkrirë 130 gr)

Përgatitja:

 Fillimisht krijojmë brumin dhe më pas e lëmë të vij. Më pas brumin e hapim me një pec dhe e presim në madhësinë e tiganit me të cilin do ta gatuajmë. Në tigan hedhim gjalpin dhe sheqerin si dhe mollët, të cilat I gatuajmë deri sat ë karamelizohen. Pas pjekjes së petës dhe mollëve të karamelizuara i vendosim sëbashku. Më pas është gati për ta servirur.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?