Tasqebap me mish viçi
Përbërësit:
- 500 gr mish viçi
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 qepë e madhe
- 2 thelpinj hudhër
- 2 domate të pjekura
- 1 lugë gjelle salcë domatesh
- 1 lugë çaji spec i kuq pluhur
- ½ lugë çaji piper i zi
- 2 patate të mesme
- 1 karrotë
- 1 gjethe dafine
- 1 filxhan çaji ujë ose lëng mishi
- 1 lugë çaji majdanoz i freskët
- Kripë sipas shijes
Përgatitja:
Në një tenxhere ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim mishin derisa të marrë një ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i kaurdisim derisa të zbuten. Shtojmë domatet e grira, salcën e domates, specin e kuq pluhur, piperin dhe kripën. I përziejmë mirë dhe i lëmë të ziejnë për 5 minuta. Shtojmë patatet dhe karrotën dhe vijojmë me kaurdisjen për 2-3 minuta. Më pas shtojmë ujin ose lëngun e mishit, gjethe dafine dhe e mbulojmë tenxheren me kapak. E lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 40-50 minuta, derisa mishi të jetë i butë dhe salca të jetë trashur. E shërbejmë tasqebapin të ngrohtë me bukë të freskët duke e zbukuruar me majdanoz të grirë.
Komente
