Tasqebap
Përbërësit:
- 500 gr mish viçi ose qengji
- 2 qepë të mëdha
- 2 domate ose 200 gr salcë domateje
- 2 thelpinj hudhër
- 2 lugë vaj ulliri /gjalpë
- 1 lugë miell
- 1 lugë gjelle salcë speci (opsionale)
- 1 gjethe dafine
- 1 lugë çaji rigon
- 500 ml ujë ose lëng mishi
- Kripë, piper sipas shijes
Përgatitja:
Në një tenxhere, ngrohim vajin dhe kaurdisim qepët derisa të zbuten. Shtojmë mishin dhe e skuqim derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë hudhrën dhe miellin duke e trazuar mirë që të përthithet nga mishi. Më pas hedhim domatet e grira ose salcën e domates, dafinën dhe salcën e specit. I përziejmë mirë dhe i lëmë të marrin shije për disa minuta. Në fund shtojmë ujin ose lëngun e mishit dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ulët për 40-50 minuta. Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe rigon dhe e lëmë tasqebapinedhe 5-10 minuta në zjarr të ulët që shijet të lidhen plotësisht.